Lease maakt zonne-energie toegankelijk voor provincie Friesland

Lease maakt zonne-energie toegankelijk voor provincie Friesland

Het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) en het nieuwe BigSolar bieden Friese particuliere huizenbezitters en boerenbedrijven de mogelijkheid om laagdrempelig en zonder investering vooraf over te gaan op zonne-energie. Huiseigenaren leasen zonnepanelen, die normaal gesproken gemiddeld zo’n 5000 euro kosten. BigSolar zorgt vervolgens voor montage en het onderhoud van de panelen. Huishoudens besparen hiermee direct zo’n 15 á 25% op de energierekening. De maandelijkse leasekosten worden daarmee ruimschoots gedekt door de gerealiseerde energie-besparing.

BigSolar is de eerste en enige partij in Nederland die zonne-energie voor een breed publiek toegankelijk maakt. Dankzij de samenwerking met het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy kan er nu ook uitgerold worden in Friesland. “We hebben al een aantal klanten in Friesland, onder andere in Drachten en Sneek. Maar we willen veel meer Friezen over laten stappen op zonne-energie zodat ze geld kunnen besparen én tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu”, aldus Philip Elias, directeur van BigSolar.

Samenwerking BigSolar met Fûns Skjinne Fryske Enerzjy
Fûns Skjinne Fryske Enerzjy is opgericht met als primaire doelstelling een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsambitie van de provincie Fryslân. Het FSFE doet dit door het ter beschikking stellen van financiële middelen aan projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Deze projecten moeten een aantoonbare bijdrage leveren aan de energie transitie in de provincie Friesland. “We zien veel duurzame initiatieven voorbij komen, BigSolar springt eruit omdat zij zonne-energie ook toegankelijk maken voor de mensen die opzien tegen de investerings-kosten vooraf, maar wel een groen hart hebben. Ook de professionele aanpak en de samenwerking met lokale uitvoerende partijen waren voor ons een reden om BigSolar te steunen”, aldus Ramon Brandts, investment manager bij FSFE.

Tot wel 310 euro besparen
Een aantal factoren zoals locatie, dakgrootte en schaduw bepalen of een huis al dan niet geschikt is voor zonnepanelen. Geïnteresseerden kunnen zich daarom melden via www.bigsolar.nl voor een vrijblijvende offerte op maat. De consument hoort dan of het mogelijk is en hoeveel een abonnement dan aan besparing oplevert. Dit zal netto per jaar gemiddeld tussen de 15-25% ofwel tussen de 126 en 310 euro liggen. Na het afsluiten van een contract installeren gecertificeerde monteurs het systeem over het algemeen binnen een dagdeel. BigSolar installeert tevens LED lampen in het huis en de abonnee krijgt een gratis Qbox. Dat is een energiemonitor waarop je ziet wat de panelen opwekken enerzijds en wat je aan gas en elektra verbruikt anderzijds. Het systeem is de gehele looptijd gegarandeerd, dat wil zeggen dat BigSolar continu de opgewekte energie meet en eventueel ingrijpt wanneer deze afwijkt van de verwachte opbrengst. Eventuele reparaties of zelfs vervangingen zijn kosteloos voor de klant. Bijkomend voordeel van zonnepanelen op het dak is dat een huis met zonnepanelen een beter energielabel krijgt en daardoor in waarde stijgt.